Recipes for a German evening
German potato salad (from Brady's Grandma)
250 ml mayonnaise ( https://uk.germanfoods.shop/Thomy-delicatessen-mayonnaise-250ml_1 )
400g meat salad ( https://uk.germanfoods.shop/ja-Delikatess-Meat-Salad-400g )
1 onion
4-5 pieces of sweet and sour pickled cucumber ( https://uk.germanfoods.shop/Hengstenberg-Sticksiviertel-sweet-spicy )
5-6 tablespoons of the sweet and sour cucumber vinegar
A little pepper
Preparation
Peel the potatoes, cut into bite-sized pieces and boil for approx. 20 minutes.
Leave the potatoes to cool well.
Finely chop the onions
Cut the cucumbers into small cubes approx. 1 cm x 1 cm
Mix all the ingredients together and finally add the cooled potatoes.
Cover the finished potato salad and leave to marinate. At least 2 hours at room temperature.
German meatballs (from Brady's Grandma)
Makes approx. 10 piecesIngredients
400 g ground pork
Alternatively: 800g ground beef
1 egg
1 bread roll from the previous day or 3 slices of sandwich bread (dried for approx. 1 day)
1 onion
1 tablespoon mustard
salt
pepper
Optional: approx. 50g parsley (fresh & chopped) or 10g dried
Preparation
Finely dice the onion.
Soften the bread rolls or sandwich bread in water, squeeze well and mix with all the ingredients.
Form meatballs by rolling approx. 100g of the mixture in your hands, approx. 7cm in diameter and approx. 1.5cm high.
Heat a pan and fry the meatballs in a little oil or clarified butter over a medium heat for approx. 8 minutes on each side.
Links:
https://uk.germanfoods.shop/
https://uk.germanfoods.shop/Thomy-delicatessen-mayonnaise-250ml_1
https://uk.germanfoods.shop/ja-Delikatess-Meat-Salad-400g
https://uk.germanfoods.shop/Hengstenberg-Sticksiviertel-sweet-spicy
Deutscher Kartoffelsalat (von Brady's Omma)
Zutaten
1000 g festkochende Kartoffeln
250 ml Delikatess- Mayonnaise (mind. 80% Öl)
400 g Fleischsalat
1 Zwiebel
4-5 Stücke süß-sauer eingelegte Gurkensticks
5-6 Esslöffel des süß-sauren Gurkenessigs
Ein wenig Pfeffer
Zubereitung
Die Kartoffeln schälen, in mundgerechte Stücke schneiden und ca. 20 Minuten kochen.
Die Kartoffeln gut abkühlen lassen.
Die Zwiebeln fein würfeln.
Die Gurken in kleine Würfel von ca. 1 cm x 1 cm schneiden.
Alle Zutaten miteinander vermischen und zum Schluss die abgekühlten Kartoffeln dazugeben.
Den fertigen Kartoffelsalat abdecken und marinieren lassen. Mindestens 2 Stunden bei Zimmertemperatur.
Deutsche Frikadellen (von Brady's Omma)
Ergibt ca. 10 Stück
400 g Rinderhackfleisch
400 g Schweinehackfleisch
Alternativ dazu: 800 g Rinderhackfleisch
1 Ei
1 Brötchen vom Vortag oder 3 Scheiben Sandwichbrot (ca. 1 Tag lang getrocknet)
1 Zwiebel
1 Esslöffel Senf
Salz
Pfeffer
Optional: ca. 50 g Petersilie (frisch & gehackt) oder 10 g getrocknet
Zubereitung
Die Zwiebel fein würfeln.
Die Brötchen oder das Sandwichbrot in Wasser einweichen, gut ausdrücken und mit allen Zutaten vermischen.
Ca. 100 g der Masse in den Händen zu Frikadellen formen, die einen Durchmesser von ca. 7 cm und eine Höhe von ca. 1,5 cm haben.
Eine Pfanne erhitzen und die Frikadellen in etwas Öl oder Butterschmalz bei mittlerer Hitze ca. 8 Minuten auf jeder Seite braten.