Recipes


Recipes for a German evening

German potato salad (from Brady's Grandma)

Ingredients

1000 g waxy potatoes

1 onion

4-5 pieces of sweet and sour pickled cucumber ( https://uk.germanfoods.shop/Hengstenberg-Sticksiviertel-sweet-spicy )
 
5-6 tablespoons of the sweet and sour cucumber vinegar

A little pepper

Preparation

Peel the potatoes, cut into bite-sized pieces and boil for approx. 20 minutes.
Leave the potatoes to cool well.
Finely chop the onions
Cut the cucumbers into small cubes approx. 1 cm x 1 cm
Mix all the ingredients together and finally add the cooled potatoes.
Cover the finished potato salad and leave to marinate. At least 2 hours at room temperature.


The 3 german foods mayonnaise, meat salad and sweet and sour pickled cucumber are essential for the typical flavour! 

German meatballs (from Brady's Grandma)

Makes approx. 10 pieces

Ingredients

400g ground beef

400 g ground pork

Alternatively: 800g ground beef

1 egg

1 bread roll from the previous day or 3 slices of sandwich bread (dried for approx. 1 day)

1 onion

1 tablespoon mustard

salt

pepper

Optional: approx. 50g parsley (fresh & chopped) or 10g dried


Preparation

Finely dice the onion.

Soften the bread rolls or sandwich bread in water, squeeze well and mix with all the ingredients.

Form meatballs by rolling approx. 100g of the mixture in your hands, approx. 7cm in diameter and approx. 1.5cm high.

Heat a pan and fry the meatballs in a little oil or clarified butter over a medium heat for approx. 8 minutes on each side.

Links:

https://uk.germanfoods.shop/

https://uk.germanfoods.shop/Thomy-delicatessen-mayonnaise-250ml_1

https://uk.germanfoods.shop/ja-Delikatess-Meat-Salad-400g

https://uk.germanfoods.shop/Hengstenberg-Sticksiviertel-sweet-spicy



Deutscher Kartoffelsalat (von Brady's Omma)

Zutaten

1000 g festkochende Kartoffeln 

250 ml Delikatess- Mayonnaise (mind. 80% Öl)

400 g Fleischsalat 

1 Zwiebel

4-5 Stücke süß-sauer eingelegte Gurkensticks 

5-6 Esslöffel des süß-sauren Gurkenessigs

Ein wenig Pfeffer

Zubereitung

Die Kartoffeln schälen, in mundgerechte Stücke schneiden und ca. 20 Minuten kochen.

Die Kartoffeln gut abkühlen lassen.

Die Zwiebeln fein würfeln.

Die Gurken in kleine Würfel von ca. 1 cm x 1 cm schneiden. 

Alle Zutaten miteinander vermischen und zum Schluss die abgekühlten Kartoffeln dazugeben.

Den fertigen Kartoffelsalat abdecken und marinieren lassen. Mindestens 2 Stunden bei Zimmertemperatur.


Deutsche Frikadellen (von Brady's Omma)

Ergibt ca. 10 Stück

400 g Rinderhackfleisch

400 g Schweinehackfleisch

Alternativ dazu: 800 g Rinderhackfleisch 

1 Ei

1 Brötchen vom Vortag oder 3 Scheiben Sandwichbrot (ca. 1 Tag lang getrocknet)

1 Zwiebel

1 Esslöffel Senf

Salz

Pfeffer

Optional: ca. 50 g Petersilie (frisch & gehackt) oder 10 g getrocknet

Zubereitung

Die Zwiebel fein würfeln.

Die Brötchen oder das Sandwichbrot in Wasser einweichen, gut ausdrücken und mit allen Zutaten vermischen.

Ca. 100 g der Masse in den Händen zu Frikadellen formen, die einen Durchmesser von ca. 7 cm und eine Höhe von ca. 1,5 cm haben.

Eine Pfanne erhitzen und die Frikadellen in etwas Öl oder Butterschmalz bei mittlerer Hitze ca. 8 Minuten auf jeder Seite braten.